Sorry, mutta mun oli pakko tulla kirjoittaa lisää tänne!! Löysin netistä tämmösen aika kivan kasan kynsien hoito vinkkejä! Kiinnostaako? No tietenkin kiinnostaa!! No tässä niitä sitten tulee:

Kynsien hoito

1. Poista vanha kynsilakka asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Viilaa kynnet hienolla hiekkapaperiviilalla tai lasiviilalla. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti.

2. Hiero kynsinauhoihin kynsinauhabalsamia tai -öljyä. Paremman puutteessa myös käsivoide käy. Työnnä kynsinauhat appelsiinipuutikulla tai tarkoitusta varten tehdyllä kumipäisellä tikulla. Kynsinauhoja ei saisi mielellään leikata, mutta jos kynnen pinnasta irtoaa kuollutta ihoa, sen voi varovasti leikata kynsinauhasaksilla. Puhdista kynnet vielä kynsilakanpoistoaineella, sillä jos kynsiin jää rasvaa, lakka ei tartu kunnolla.

3. Lakkaa kynsi aluslakalla tai esimerkiksi kynnenkovettajalla. Jos haluat, levitä päälle kaksi kerrosta värilakkaa ja päällyslakka. Odota aina että edellinen kerros on kunnolla kuivunut ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

4. Kun lakka on kunnolla kuivunut, hiero käsiin vielä käsivoidetta.

5. Hiero käsiisi käsivoidetta muutaman kerran päivässä. Lisää kerros päällyslakkaa joka toinen päivä jos lakkaus menettää kiiltoaan.

6. Lakkaus kestää hyvänä noin neljä - viisi päivää jonka jälkeen kynsikin on jo kasvanut sen verran että lakkaus on suoritettava uudelleen. Jos kynsi lohkeaa tai rikkoutuu, korjaa kynnen muoto viilalla.

Kynsi kasvaa noin millimetrin viikossa, joten jo kuukaudessa saa kasvatettua kynnet sopivan pituiseksi esimerkiksi ranskalaista manikyyria varten. Tutkimukset ovat osoittaneet että kalsium- tai vitamiinitabletit eivät vaikuta kynsien kasvuun, mutta proteiinin saanti kylläkin.


Kynsikorut & kynsitaide

Kynsiä voi koristella kuvioilla, irtokoruilla, irtokivillä, irtoglitterillä ja kynsilakkakynillä. Jos haluat kynsiin koristeita ne kannattaat yleensä laittaa värilakan päälle, päällyslakan alle, jolloin koristeet ovat suojassa, eivätkä ne kulu niin nopeasti pois.

Kynsikoruja ja -koristeita löytyy mm. tavarataloista ja Glitteristä. Hinnat alk. n 3,50/arkki.


Rakennekynnet & tekokynnet

Mikäli omat kynnet ovat todella lyhyet tai huonokuntoiset, voi avun löytää joko rakennekynsistä tai tekokynsistä. Rakennekynsiä löytyy markkinoilta useita erillaisia. Jos rakennekynnet tehdään kynsistudiolla, aikaa menee muutama tunti ja lopputulos on joko hyvin luonnollinen tai todellista fantasiaa riippuen mitä haluaa. Periaatteessa rakennekynsi rakennetaan oman kynnen päälle ja oman kynnen kasvaessa rakennekynnet vaativat huollon, jolloin kasvu peitellään.

Helppo ja nopea apu löytyy myös tekokynsistä, jolloin valmiit kynnet liimataan kynsiliimalla oman kynnen päälle. Näitäkin löytyy markkinoilta useita vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin valita hieman hinnakkaammat kynnet ja pyytää myyjältä ohjeet kuinka toimia kynsien kanssa, jotta ne kestävät paikallaan.

Sisäistä ensiapua huonokuntoisille kynsille

Kynsien huonokuntoisuus voi viestiä raudan, piin tai biotiinin (eräs B-vitamiineista) puutteesta. Jos voit muutenkin huonosti, kannattaa käydä otattamassa verikokeet. Niissä näkyy, minkä vitamiinin puutos on kyseessä.

Rautakuuria ei kannata syödä ennen kuin olet varma että olet sen tarpeessa. Jos lääkärikäynti ei houkuttele, ensiapuna sisäiseen kynsienhoitoon kannattaa lisätä hivenaineiden saantia. Joskus pelkkä piivalmisteen syöminen säännöllisesti auttaa.

Luontaistuotekaupoissa on myös laaja valikoima nimenomaan kynsien, hiusten ja ihon hyvinvointia edistäviä valmisteita, esimerkiksi Vivinail. Sen valitsevalle luvataan tuloksia kolmessa kuukaudessa. Toisen tuotteen, Inversion Femmen, kerrotaan poistava kynsien lohkeilun kahdessa kuukaudessa. Active Beauty Bambu -tableteissa on parasta piin lähdettä, bambua. Kynsiä vahvistavien hivenainevalmisteiden valikoima vähän vaihtelee luontaistuoteketjuittain.

No nyt tässä tulee kaiken maailman vinkkejä:

 

Musta- ja valkopäitä sekä pieniä finnejä voi puristaa varovasti saippua-vesipesun yhteydessä. Miedot pesunesteet ovat hyvä ja usein riittävä kotihoitolievissä tapauksissa.



Mikä auttaa kovettumiin ja känsiin jalkapohjissa? Tein omenaviinietikka kääreen yhden kirjan ohjeiden mukaan, mutta känsä muuttui mustaksi enkä uskaltanut enää jatkaa.

vastaus= Känsiä esiintyy varpaissa, jalkapohjissa, kynnen alla, käsissä jne. Ensin selvitetään miksi sarveistuma on päässyt syntymään, muuten känsä uusii hoidon jälkeen. Jalkapohjakänsän osalta ennaltaehkäisynä toimii riittävän paksupohjaiset kengät, yksilöllinen jalkatuki, pehmusteet, hengittävät laastarit ja irtopohjalliset. Jalan virheasento ja vaivaisenluu voivat aiheuttaa känsiä varpaisiin.

Känsään ei kannata laittaa kosteuden pitäviä laastareita tai kelmuja, eikä sitä kannata raapia tai hioa omatoimisesti. Väärinhoidettuna känsä voi tulehtua.

Jalkojenhoitaja voi poistaa känsän, jonka jälkeen on tärkeää pitää iho joustavana kevyesti rasvaten.

Jos ennaltaehkäisystä on pidetty huolta, uudia känsiä ei pitäisi syntyä.

No nyt en enää TOIVOTTAVASTI kirjoita enää tänään mitään tänne '_'*